Dagens ordtankar och snack om träning!

Det finns mycket att säga om det svenska språket, men att det finns många låneord kan vi nog alla hålla med om. Med vissa ord som är ”nya” kan man se hur vi bara struntar i att ens översätta dem. Det finns dock ord där vi använder ett svenskt ord för något som är universellt existerande. Sedan finns det ord som vi använder och anser vara ”svenska”, trots att de har sitt ursprung någon helt annanstans.

Oavsett varifrån ett ord kommer så är det intressant hur en och samma sak kan kallas för så många olika saker. Om det finns många översatta ord för en sak så kan man räkna med att det också är en sak som är vida spridd. Då jag tänkte ägna denna text åt att tala om träning så kom jag att tänka på ordet skivstång. Det är ju så svenskt det kan bli. Skivor på en stång = skivstång.

Varför i hela världen vill jag tala om träning? Därför att det är så himla kul med träning och helst nu på vintern! Många andra tycker att det är förfärligt när vintern kommer, eftersom det innebär att man inte kan träna ute. Jag tycker att det är kul och ser det som en utmaning.

Utmana dig själv!

Skivstångsset 135kg
Mitt nya träningsköp!

Jag har ganska mycket träningsredskap hemma som jag använder mig av i min dagliga träning. Några exempel på sådana saker är boxningssäck, chinsstång, yogamatta, pilatesboll med mera. Det är superkul att kunna träna hemma och då jag bor stort nog så går det jättebra! Jag köpte nyligen ett skivstångsset från Master Fitness på 135 kg. Det är belagt med gummi och tyvärr inte så billigt men det rekommenderas på många hemsidor som t.ex. här: http://www.skivstången.se/skivstangsset/

Jag har ett eget litet rum som är mitt ”gym” där jag har träningsgrejerna. Jag tillhör inte dem som köper träningsredskap för att sedan bara ha dem liggande och stående, utan jag köper dem för att jag vill träna hemma.

Jag gillar också att utmana mig själv med träning, så när det kommer till att vara ute och träna trots att det är kallt så är det inget jag är rädd för. Jag brukar ge mig ut på diverse friluftsaktiviteter både själv, men familj och med vänner. På vintern är det extra kul tycker jag och jag rekommenderar er verkligen att testa!