Talspråk och slang

Om vi skulle ta och lära oss lite från ungdomarna så skulle vi snabbt få ett betydligt roligare språk! De är inte sena på att plocka in alla möjliga roliga ord och när de talar så kan man som vuxen ibland stå helt förvirrad och bara gapa. Vad säger ni? Vad är det ni vill? Det blir såklart väldigt komiskt för dem när vi föräldrar står som fån framför dem och inte förstår ett ord! Det kan de gott få ha, dock, för visst ska de få ha sitt roliga med oss vuxna som annars är de som ”vet bäst”? Det är klart att de ska!

Den typen av saker som de är bra på är att använda sig av talspråk i skrift och att använda sig av slang i väldigt hög utsträckning. Det där gamla vanliga som vi håller på med är förlegat för dem och de tycker att vårt språk är trist och grått. Kom då ihåg att många av de or och uttryck som ungdomarna tycker är töntiga idag är sådana ord som vi hade som våra ”coola” ord när vi var unga. På den tiden var det vi som förvirrade våra föräldrar med nytt och nu är det, som för oss, var nytt gammal skåpmat!

Idag är det ju vanligt att ungdomar tränar i hög grad och oavsett vad det är för typ av träning som det sysselsätter sig med så är det så att orden de använder ofta är från engelskan. De olika träningspass och de olika typerna av både redskap och träning kallas ofta för sitt engelska namn och det blir det mer och mer av. Detta är egentligen inget problem, utan det faller sig ganska naturligt, vilket gör att det är lätt att tala om träning idag.

ungdomar och slang